Pirge Akademi’den Öğrencilere Yönelik “Mutfakta Profesyonel Bıçak Eğitimi”

17.12.2025 tarihinde Pirge Akademi’den Fırat Erbil’in katılımıyla öğrencilerimize yönelik “Mutfakta Profesyonel Bıçak Eğitimi” gerçekleştirildi. Etkinlikte, mutfakta bıçak kullanımı, kişisel güvenlik ve hijyen–sanitasyon konularında teorik ve uygulamaya dayalı bilgiler paylaşıldı.
Eğitim kapsamında Santoku bıçakları ile Avrupa tipi şef bıçakları arasındaki farklar ele alınırken, Türk tipi şef bıçağı olarak bilinen soğan bıçağı katılımcılara tanıtıldı. Doğrama esnasında kişisel güvenliği sağlamaya yönelik önemli tekniklerden biri olan pençe tutuş yöntemi üzerinde duruldu. Ayrıca mutfakta ekipman hijyeninin önemi vurgulandı.

Etkinlikte kasap bıçakları başlığı altında kombina bıçağı, sıyırma bıçağı, et bıçağı ve et doğrama bıçakları hakkında bilgilendirme yapıldı. Bunun yanı sıra et döveceği ve işlevi, döner bıçağı ve 40–55 cm uzunluğa sahip en uzun bıçak türleri tanıtıldı. Et doğrama sürecinde güvenliği artıran ekipmanlardan biri olan çelik eldiven katılımcılara gösterilirken, servis bıçakları ve masat çeşitleri (yuvarlak, oval, kanallı) hakkında da bilgi verildi.

Soru–cevap şeklinde interaktif olarak gerçekleştirilen etkinlikte, katılımcıların yönelttiği sorular doğrultusunda yapılan çekilişle üç öğrenciye şef bıçağı hediye edildi.

Sektör–üniversite iş birliğinin güçlendirilmesine katkı sunan etkinlik, öğrencilerin uygulamaya yönelik bilgi edinmeleri ve kariyer planlamalarına yön vermeleri açısından verimli ve öğretici geçti.

Son Güncelleme : 17.12.2025 16:25 Okunma Sayısı : 4

Son Haberler