Öğrencilerimiz Sanal Otel Simülasyonu ile Stratejik Otel Yönetimini Öğrenmeye Başladı

Turizm İşletmeciliği (İngilizce ve Türkçe program), Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği, Konaklama İşletmeciliği ve Seyahat İşletmeciliği Bölümü öğrencilerimiz “Yönetici” olmayı sanal otel simülasyonu ile öğreniyorlar. 2023 Güz döneminde Turizm İşletmeciliği Öğretim Üyesi Dr. Senem Yazıcı Yılmaz tarafından tasarlanan ve verilen Stratejik Yönetim dersinde; Prof. Dr. Doğan Gürsoy tarafından geliştirilen ve Dünya’da birçok üniversitede kullanılan “Hotel Simulation” programı ile stratejik yönetim, finansal performans analizleri, rekabet ve pazarda lider olmayı öğrenecekler.
Türkiye’de ilk defa kullanılacak olan sanal otel simülasyonu, Dünya genelinde birçok üniversitede kullanılmaktadır.  Sayın Prof. Doğan Gürsoy Hocamıza bizlere bu imkânı tanıdıkları için çok teşekkür ederiz.
Stratejik Yönetim dersi alan 54 öğrenci 9 grupta 500 odalı otel yönetecek ve bu otellerin sanal pazarda birbirleri ile canlı olarak rekabet edeceklerdir. Turizm öğrencileri Otel Simülasyonu sayesinde farklı görevlerde yöneticilerin aldıkları kararları alacak ve takım çalışması yapmayı öğreneceklerdir. Dr. Yazıcı Yılmaz, öğrencilerin otel simülasyonu ile gerçek zamanlı tecrübe edinebilme imkanının yanında mentor ile çalışma fırsatları elde edeceklerini de belirtmiştir.  Öğrenciler 2 ay sonunda sanal pazarda en karlı, en iyi pozisyonu almayı hedefleyerek, ilk olarak rakiplerini yenmek ve sonra Dünya sıralamasında üst sıralarda olmayı amaçlamaktadırlar. Öğrenciler Stratejik Yönetim dersinin içeriğine göre misyon, vizyon, hedef ve amaç geliştirecek; iç ve dış analizler yapacak, stratejik kararlar alarak bunları uygulayıp sonuçlarını görebilecekler.
 
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği iş birliği ile Otel Simülasyon Programı “mentor” eşliğinde yapılacaktır. Mentorlar öğrenciler ile görüşmeler gerçekleştirecek olup; öğrencilerin kararları doğrultusunda oluşan aylık finansal performans raporları incelenerek mentorlar tarafından yönlendirilecektir.
Otel Simülasyon Programı  POYD Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ülkay Atmaca desteğiyle POYD üyesi profesyonel yöneticileri tarafından gönüllü mentor desteği verilecektir. Sürecin başarı ile yürütülmesinde destek ve yardımlarından dolayı Sayın POYD Sekreteri Funda Çelik’e ayrıca çok teşekkür ederiz. Otel Simülasyonu programında destek verecek çok kıymetli mentorlarımız Ümit Atalay (Hilton Dalaman Genel Müdürü), Yiğit Girgin (Bodrium Hotel & SPA Genel Müdürü), Volkan Keskin (Titanic Luxury Collection Bodrum Genel Müdür Yardımcısı), Erdoğan Turan (LAGO Hotel Genel Koordinatör), Burak Yamak (Okaliptus Otel Bodrum, Genel Müdür), Emin Ekşi (Titanic Luxury Collection Yiyecek ve İçecek Müdürü), Adnan Yücel (Six Senses Hotels Resorts SPAs Bodrum Genel Müdürü) ve Serdar M Baş (Caressa Otel Bodrum Genel Müdürü) destek, ilgi ve bilgi paylaşımlarından dolayı çok teşekkür ederiz. Mentor Öğrenci görüşmeleri zoom ve yüz yüze gerçekleştirilmektedir. Öğrenciler mentorları ile birebir görüşme ve deneyimlerinden yararlanma imkanı bulmaktadır.
Otel Simülasyon Programı, aralık ayı sonunda Sayın Prof. Doğan Gürsoy Hocamızın uzaktan bağlantı katılımı ile Sayın Mentorlarımızın panelist olarak katılacakları ve öğrencilerin sunumlarını gerçekleştirecekleri kapanış toplantısı ile tamamlanacaktır.  Kazanan takım sürpriz ödüllerin sahibi olacak.
 

Son Güncelleme Tarihi : 30.11.2023 09:58 Okunma Sayısı : 415

Son Haberler