FAKÜLTEMİZE EĞİTİMDE ERİŞİLEBİLİRLİK ÖDÜLLERİ’NDEN “YEŞİL BAYRAK" VE MEKÂNDA ERİŞİLEBİLİRLİK ÖDÜLLERİNDEN “TURUNCU BAYRAK"

FAKÜLTEMİZE EĞİTİMDE ERİŞİLEBİLİRLİK ÖDÜLLERİ’NDEN “YEŞİL BAYRAK" VE MEKÂNDA ERİŞİLEBİLİRLİK ÖDÜLLERİNDEN “TURUNCU BAYRAK”
Üniversitemize Eğitimde Erişilebilirlik Ödülleri’nden “Yeşil Bayrak” ve mekânda erişilebilirlik ödüllerinden “Turuncu Bayrak” verildi. 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), Engelsiz Üniversite Ödülleri’nden “yeşil bayrak” ve “Turuncu Bayrak” ile ayrıldı.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla 2018 yılından bu yana her yıl "Engelsiz Üniversite Ödülleri" veriyor. 
Üniversitemiz ise Turizm Fakültesi ile “Eğitimde Erişilebilirlik” kategorisinde “yeşil bayrak” ve “mekânda erişilebilirlik” kategorisinde turuncu bayrak aldı.


MSKÜ, “Engelsiz Üniversite” sloganıyla yürüttüğü çalışmalar sonucunda geçtiğimiz ay “Erişilebilir Üniversiteler” kategorisinde jüri değerlendirmesi ile Türkiye ikinciliğine layık görülmüştü.
Üniversitemiz bu defa da Engelsiz Üniversite Ödülleri kapmasında verilen Eğitimde Erişilebilirlik Ödülü’nün ve Mekânda Erişilebilirlik ödülünün sahibi oldu. 

2021 Engelsiz Üniversite Ödülleri Töreni, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya YANIK, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ ve YÖK Yürütme Kurulu Üyelerinin katılımıyla çevrimiçi ortamda düzenlendi.
Üniversitemiz Turizm Fakültesi, bünyesinde öğrenim gören engelli öğrencilerin fiziksel mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimlerini kolaylaştırmak amacıyla yürüttüğü çalışmalar neticesinde ödüle layık görüldü.
Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin ÇİÇEK, “Bizler büyük ve güçlü MSKÜ ailesi olarak, “Engelsiz Üniversite” alanında yürüttüğümüz önemli çalışmalarımızla ve uygulamaya koyduğumuz başarılı projelerimizle ülkemizin en ‘öğrenci dostu’ üniversitesi olmaya adayız. Bu hedefimize ulaşmak için özel gereksinimi olan öğrencilere gereksinim duydukları akademik ve sosyal desteği sağlayacak çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarımız ise engelli öğrencilerin eğitim imkanlarına ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan Yükseköğretim Kurulu ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından ödüllendirildi. Biz MSKÜ olarak tüm öğrencilerimizin eğitime erişimini önemsiyoruz ve engeli bulunan öğrencilerimizin eğitim ortamına ve yerleşke hayatına katılımını kolaylaştıracak çalışmalar üretmeye devam edeceğiz” diyerek “engelsiz üniversite” anlayışını Üniversitemizde güçlendirmek için girişimlerin süreceğini belirtti.
 
Katkılarından dolayı Fakültemiz Engelli Öğrenci Koordinatörü Araştırma Görevlisi Dr. Merve BULUT’a teşekkürler.

 

Son Güncelleme Tarihi : 27.07.2021 11:49 Okunma Sayısı : 2647

Son Haberler