Youth at Work in Menteşe (Menteşe’de Gençler İşte) Projesi Başvuruları Devam Ediyor

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler için İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO)” hibe programı kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortaklığında yürütülen “Youth at Work in Menteşe (Menteşe’de Gençler İşte)” projesinde; eğitimde ve istihdamda yer almayan 15-29 yaş arası 80 gence ‘aşçı, pastacı, barmen, barista, şef garson ve servis elemanı (garson) meslek dallarından birini tercih etmek suretiyle 80 gün sürecek teorik, işbaşı, temel beceri ve kişisel gelişim eğitimleri ve girişimcilik eğitimleri verilecektir. Eğitimleri tamamlayan kursiyerlerin mesleki yeterlilik belge süreci ücretsiz olarak proje kapsamında yürütülecektir. İlgili meslek dallarında kariyer hedefliyorsanız projemize başvurularınızı bekliyoruz.

Eğitim Bilgileri
Eğitim Yeri: Menteşe ve Fethiye
Eğitim Dönemi: Aralık-Mart Ayları (40 gün teknik eğitim 40 gün temel beceri ve kişisel gelişim eğitimleri olmak üzere toplam 80 gün eğitim verilecektir. Eğitimlerle birlikte ilgili alanlarda anlaşmalı işletmelerde staj imkânı sunulacaktır.)

*** Eğitime katılan NEET’lere 80 günlük eğitimin sonunda, eğitimlerin tamamına katılım şartıyla (mücbir sebep dışında) günlük 10 Euro harçlık verilecektir.

*** Proje kapsamında eğitim alınan ilgili alanda Mesleki Yeterlilik belgelendirme sınav ücreti bir seferliğine proje bütçesinden karşılanacaktır. (1 sınav ücret ödemesi ile aynı yıl içinde olma şartıyla 2 defa sınava girme hakkı bulunmaktadır.)

*** Eğitime katılım sağlayan NEET’lerden seçilen 15 kişi Gaziantep’e; 2 kişi İspanya’ya iyi uygulama örneklerini incelemek için düzenlenen teknik geziye katılacaktır.

Proje hakkında detaylı bilgi almak ve kursiyer olarak ön başvuru yapmak için aşağıdaki linklerimizden yararlanabilirsiniz.
İrtibat Kişisi: Proje Asistanı – Başak Kılınç – 0532 587 23 11
Ön Başvuru Formu 
İnternet sitesi
Instagram Adresi
E-posta: neetmugla@gmail.com



 

Son Güncelleme Tarihi : 08.12.2023 14:44 Okunma Sayısı : 270

Son Duyurular