MSKÜ Turizm Fakültesi Yeni Kayıt Klavuzu

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Yeni Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılacaktır?

 

Elektronik kayıtlar 28 Temmuz-5 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacaktır.

·      

    * Elektronik kayıtlar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden yapılacaktır.

·  

    *Herhangi bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olan öğrenciler, elektronik kayıt ekranında kaydı yapılmayacak olup bu durumda olan öğrencilerimizin fakültemize gelerek kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

·    *Elektronik kayıt zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.

·   *Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler  fakültemize 03-07 Ağustos 2015 tarihleri arasında gelerek başvuracaklar, kayıt dosyasını (içindeki evraklarla birlikte) kayıt bürosuna teslim edip, listeleri imzalayacaklardır.(Eksik belgelerle kayıt yapılmaz.)

·    *Elektronik kayıt yaptıranların, kayıt için gerekli belgelerini teslimi ve  yeni  kayıt öğrencilerimizin ders kayıtları  31 Ağustos-04 Eylül 2015 tarihleri arasında fakültemizde yapılacaktır.

·      

      * İkinci öğrenim ücretleri öğrenci numarası ile 31 Ağustos-04 Eylül 2015 tarihleri arasında Garanti Bankası şubelerinden, ATM ve İnternet Bankacılığından yatırılabilecek, havale ve EFT kesinlikle kabul edilmeyecektir.

·     *Belirtilen tarihlerde elektronik kayıt veya üniversiteye gelerek kayıt yaptırmayanlar, kayıt için gerekli belgeleri teslim etmeyenler kayıt hakkından vazgeçmiş sayılırlar.

·     *Kayıt işlemlerini tamamlayan ve kayıt için gerekli belgelerini teslim edenler kayıt yenileme ve ders kayıt haftası içinde akademik danışmanlara başvuracaklar, akademik danışmanla birlikte bölüm/program ya da yabancı dil hazırlık program kayıtları ve ders kayıtlarını yaptıracaklardır.

·    * Zorunlu veya isteğe bağlı yabancı dil hazırlık programına tabi olanlar, yabancı dil hazırlık programına devam etmek isteyenler ve ortak zorunlu yabancı dil, Enformatik, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili derslerinden muaf olmak isteyenler akademik danışmanlarına başvuracaklardır.

·        * Ders kayıt işlemleri danışman onayı alındıktan sonra tamamlanacaktır.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- ÖSYS Sonuç Belgesi (http://oss.osym.gov.tr adresinden alınacak)

2- T.C. Kimlik No beyanı veya  T.C.Kimlik No yazılı nüfus cüzdanı fotokopisi

3- Lise Diploması Aslı (Henüz alınmadı ise yeni tarihli mezuniyet belgesi)

4- Askerlik Belgesi (29 yaşından büyük erkek adaylar için askerlik şubelerinden alınacak olup, 29 yaşından küçük erkek adaylardan  bu belge istenmeyecektir.)

5- 12 adet 4.5x6 ebadında fotoğraf (Fotoğraflar son altı ay içinde çekilmiş, önden görüntülü, öğrenciyi kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.)

6- Öğrenim ücreti yatırdığına dair dekont. (Normal öğrenim ögrencileri herhangi bir ücret ödemeyeceklerdir, ikinci öğretim öğrencileri 31/08/2015 - 04/09/2015 tarihleri arasında ders kayıtlarını yaptırırken ödeyeceklerdir.)  Öğrencilerimiz yurt genelinde herhangi bir Garanti Bankası Şubesinde öğrenci numaralarını söyleyerek öğrenim ücretlerini yatırabileceklerdir.

 

Son Güncelleme Tarihi : 04.09.2015 13:57:46 Okunma Sayısı : 766

Son Duyurular