Koç Vakfı Bursu

Burs başvuru süreci: 16 Eylül-4 Ekim 2024

Yeni Adayların;
➢ www.vkv.org.tr “Burs Başvuruları” bölümündeki “Kayıt Formundan” ön kaydını yaparak sonrasında maillerine gelecek olan linkten tekrar giriş yapıp başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.
➢ Değerlendirmelerden sonra eğer mülakata girmeye hak kazanırlar ise e-posta adreslerine bilgilendirme maili ve belgelerini portala yüklemeleri için bir link gelecektir buradan giriş yaprak tüm belgelerini yüklemeleri gerekmektedir. (Mülakata katılacaklara maille bilgi verilecektir).
Yeni Aday burs başvuru koşulları:
• T.C. vatandaşı olmak,
• Örgün eğitim lisans öğrencisi olmak, (2.öğretim hariç)
• Eğitimi için maddi yardıma ihtiyacı olmak,
• Disiplin cezası almamış olmak,
• Başarı notunun en az, 100 üzerinden 60, 4 üzerinden ise 2,50 olması (ara sınıflar için),
• Başka bir kurumdan karşılıksız burs almıyor olmak,

Burs Başvurusu sırasında eklenecek belgeler;
(Mevcut Bursiyer ve mülakata girmeye hak kazanan öğrenclerin portala yüklemesi gerekmektedir) -(Ek Belge Rehberinde nereden temin edileceğine dair detaylıca bilgi verilmiştir).
1. 2024-2025 dönemine ait öğrenci belgesi (Okul onaysız ve eski döneme ait olan öğrenci belgeleri geçersiz sayılacaktır)
2. 2023-2024 dönemi notlarını gösterir okul onaylı transkript veya E-devlet dökümü (Ekran görüntüsü not bilgileri geçersizdir)
3. ÖSYS Sonuç Belgesi
4. Aile gelirini gösterir belgeler (Çalışanlar için; kurum onaylı bordro, Emekliler için; aylık maaşı gösterir belge, Çalışmayanlar için; 4A-4B-4C Hizmet Dökümü ve Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi, Serbest Çalışanlar için; gelir vergisi beyannamesi/ kurumlar vergisi beyannamesi dökümü (www.gib.gov.tr adresinden alınabilir), Tarım ve Hayvancılıkla Uğraşanlar için ; Ürün/hayvan varlığını gösterir belge ve gelir durum dökümü)
5. Vukuatlı Aile Nüfus Kayıt Örneği (Anne- Baba bilgilerinin de yer aldığı döküm)
6. Adli Sicil Kaydı (18 Yaş üstü)
7. KYK’dan burs/ kredi aldığınızı veya almadığınızı gösterir belge. (Burs almaya hak kazanan öğrencilerden ayrıca talep edilecektir).
8. Aileye ait ev/ araç olduğunu gösterir belgelerin kopyaları. Yoksa olmadığına dair belge.
9. Ailede engelli birey olması halinde bununla ilgili rapor vb belge.
➢ Mülakat sonrası bursiyer olmaya hak kazanan öğrencilerin herhangi bir Yapı Kredi Bankası şubesinden öğrenci adına bir vadesiz mevduat hesabı açtırması gerekmektedir. Hesap cüzdanının fotoğrafını kendisine iletilecek olan linkten portala yüklemesi gerekmektedir.

Burs Başvuru Rehberi

Son Güncelleme : 01.10.2024 10:37 Okunma Sayısı : 69

Son Duyurular