Fakültemizden Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa Ziyareti

Üniversitemiz, sektörle eğitim dünyası arasındaki iş birliğini güçlendirmek amacıyla adımlarını atmaya devam ediyor. Bu hedef doğrultusunda, üniversitemizin akademisyenleri, Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa'yı ziyaret ederek iş birliği olanaklarını ele aldılar.
Akademik ve Sektörel İşbirliği ziyaretinde, MSKÜ Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cafer TOPALOĞLU, Muğla Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Turizm İşletmeciliği Araştırma ve Uygulama Merkezi Prof. Dr. Gökhan AYAZLAR, Turizm İşletmeciliği Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Senem YAZICI YILMAZ, Yapay Zeka Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nida GÖKÇE NARİN, Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa'nın Genel Müdürü Ümit Yaşar ATALAY, F&B Direktörü Ömür AKIN, İnsan Kaynakları Müdürü Esin AK ve Kat Hizmetleri Müdürü Nuray SARI ile bir araya geldi. Bu kritik toplantıda, akademik dünya ile sektör arasındaki sağlam ilişkilerin kurulma yolları tartışıldı ve turizm sektöründe iş birliği potansiyelinin artırılması için fikirler paylaşıldı. Bu önemli buluşmada turizm ve teknoloji konuları da gündeme geldi. Katılımcılar, turizm sektöründe yapay zeka, oyunlaştırma, veri analitiği ve dijital pazarlama gibi teknolojik gelişmelerin nasıl daha etkin bir şekilde kullanılabileceğini ve sektörün gelecekteki yeniliklere nasıl adapte olabileceğini tartıştılar. Ayrıca, bu iş birliği çerçevesinde lisansüstü tezlerin saha çalışmalarına destek verilmesi ve öğrencilerin uygulamalı deneyimler kazanması konusu da masaya yatırıldı. Öğrencilerin lisansüstü tez çalışmalarında Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa'da saha çalışmaları yapma imkânı sağlanarak akademik bilgi ile sektörel uygulama arasında bir köprü oluşturulması amaçlandı. Aynı zamanda, öğrencilerin işletme alanında deneyim kazanmaları için karşılıklı ders alıp verme programları da ele alındı.
Bu ziyaret ile MSKÜ ve Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa arasındaki iş birliğinin temelini atılmıştır. İlerleyen dönemlerde bu iş birliğinin daha da büyüyerek sürmesi ve bu sayede hem öğrencilerimiz hem de turizm sektörü için değerli katkılar sağlaması amaçlanmaktadır.

Son Güncelleme Tarihi : 21.09.2023 10:44 Okunma Sayısı : 563