“Turizm ve Siyaset İlişkisi” Semineri Gerçekleştirildi

20 Mart 2017 Pazartesi günü fakültemizde Ak Parti Muğla Milletvekili Sn. Nihat ÖZTÜRK “Turizm ve Siyaset İlişkisi” konulu bir seminer vermiştir. 1992 yılından beri siyasetle ilgilendiğini belirten ÖZTÜRK, turizmin Türkiye için en önemli sektörlerden biri olduğunu ve siyasetle doğrudan bağlantılı bir yapısı bulunduğunu belirtmiştir. Siyasi dünyada yaşanan en ufak bir sorunun bile turizmi doğrudan etkilediğini ve dolayısıyla özellikle Muğla gibi turizm destinasyonlarında yaşayan yerli halkın yaşam kalitesinin düştüğünü dile getirmiştir. ÖZTÜRK, “Petrol ülkesi değiliz; altın madenlerimiz yok. Bu ülkenin en önemli gelir kaynaklarından biri turizmdir,” diyerek turizmin ülkemiz için önemini vurgulamıştır.

Devletin turizmi teşvik etmek ve siyasi krizlerden aldığı yaraları sarmak adına turizm işletmelerine büyük ölçüde destek verdiğini belirten ÖZTÜRK, öğrencilerimizin çok doğru bir meslek seçtiklerini ifade etmiştir.

“Burada olmamın sebebi demokrasi ve cumhuriyet,” diyen ÖZTÜRK, cumhuriyet sayesinde milletin vekili olduğunu ve bu sayede öğrencilerle bir araya gelip onların sorunlarını paylaşabildiğini belirtmiştir. Öğrencilere sektör hakkında tavsiyelerde bulunan ÖZTÜRK, mezun olduktan sonra acımasız bir dünya ile karşılaşacaklarını ancak öğrencilerin birden fazla yabancı dil veya birden fazla otomasyon programı öğrenerek dolayısıyla kendilerini farklılaştırarak, diğerlerinden daha fazla geliştirerek o dünyada başarılı olabileceklerini ifade etmiştir. Konuşmasının sonunda soruları yanıtlayan ÖZTÜRK'e plaketini üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram AKÇA takdim etmiştir.

 

 

Son Güncelleme Tarihi : 15.05.2017 12:34:43 Okunma Sayısı : 536

Son Haberler