"Geçmişten Günümüze Turizm Sektörü" Semineri Gerçekleşti

"Geçmişten Günümüze Turizm Sektörü" semineri13 Mart 2017 Pazartesi günü saat 10.30'da 7 No'lu amfide fakülte dekanımnız Prof. Dr. Ozan BAHAR'ın konuşmasıyla başlamıştır. Dekanımız Sn. Kadem METE'yi tanıttıktan sonra sözü deneyimli otel işletmecisine vermiştir. Sn. Kadem METE turizm sektörünün geçmişini, bugününü ve geleceğini kendi deneyimlerinden örnekler vererek paylaşmıştır. Erciyes Üniversitesi İİBF Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü’nden mezun olan METE, turizm sektöründe çalışmaya erken başladığını ve bu sayede deneyim ve bilgi sahibi olduğunu dile getirmiştir. Şu anda ikisi 3 yıldızlı biri 4 yıldızlı üç otel işletmekte olan METE, turizm sektörünün “insanları mutlu etme sanatı” olduğunu ancak birincil bir ihtiyaç olmadığı için ailelerin bütçelerinde fedakarlık yaptığı ilk kalemin turizm olmasından dolayı aynı zamanda da çok zor bir meslek olduğunu belirtmiştir.

Kendisini dinleyen öğrencilere her zaman çok çalışmanın ve sektöre alt mevkilerden başlayarak girmenin öneminden bahseden METE, öğrencilerin lisans birinci sınıftan itibaren sektörde çalışmaları gerektiğini, dört yıl boyunca hiç çalışmadan mezun olurlarsa, mezuniyetten sonra deneyimsiz oldukları için alt kademelerden başlamak zorunda kalacaklarını ve bu nedenle sektöre küsebileceklerini ifade etmiştir. Turizm fakültelerinin mutlaka uygulama otellerinin olması gerektiğini dile getiren METE, öğrencilere kendilerini sektörde yetiştirmelerini, istikrarlı ve kararlı olmalarını tavsiye etmiştir.

Hedef pazar konusunda sektörün sıkıntı yaşadığını ve hedef pazar seçiminin değiştirilmesi gerektiğini belirten METE, “Emekli Turizmi” isimli projesinden de bahsetmiştir. Muğla ilinin pilot bölge olacağı projenin hayata geçirilmesiyle turizm istihdamındaki problemlerin düzeleceği ve turizmin on iki aya yayılmasının sağlanacağı öngörülmektedir. Konuşmasının sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan ve sektörde genç yaşta otel işletecek konuma gelmesinin tek nedenini “Tek sermayem dürüstlüğüm ve itibarım,” sözleriyle açıklayan METE, öğrencilere mesleği sevmelerini, istikrarlı olmalarını, her sezon aynı otelin farklı departmanlarında çalışmalarını önermiştir. METE'ye plaketini üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram AKÇA takdim etmiştir.

Son Güncelleme Tarihi : 15.05.2017 12:34:08 Okunma Sayısı : 253

Son Haberler